הפנתאון של פריז

נקודות מרכזיות במדריך
היסטוריה של המקום
הפנתאון של פריז הוזמן על ידי המלך לואי ה-15 בשנת 1755 ככנסייה המוקדשת לסנט ז’נבייב, הקדוש הפטרון של פריז. הכנסייה תוכננה על ידי האדריכל ז’אק-ז’רמן סופלו והושלמה ב-1790, לאחר יותר משלושה עשורים של בנייה. עם זאת, היא נחנכה ככנסייה רק בשנת 1806, בתקופת שלטונו של נפוליאון בונפרטה.
עיצוב ניאו-קלאסי
עיצוב הפנתיאון הושפע מאוד מהתנועה הניאו-קלאסית, שהתאפיינה בשיבה לסגנונות האדריכלות היווניים והרומיים הקלאסיים. הבניין כולל כיפה מסיבית הנתמכת על ידי עמודים קורינתיים ומוקפת פריסטיל של 22 עמודים. החלק החיצוני מעוטר בתבליטים ופסלים המתארים אירועים חשובים בהיסטוריה הצרפתית.
כרטיסים לפנתאון של פריז
הכניסה לפנתאון של פריז עולה כסף במחיר ממוצע של 10-13 יורו, תלוי בעונה. מומלץ להזמין כרטיס מראש על מנת להבטיח את המקום שלכם ולדלג על התורים בכניסה, להלן כמה אופציות טובות להזמנת כרטיסים:
דרך אתר Tiqets יש לנו הנחה נוספת עבורכם של 5%
הקלידו קוד קופון: TRAVPARIS
ℹ️ מידע חשוב
- כרטיסים דיגיטליים שמגיעים ישירות למייל, יש להציג בכניסה.
- ניתן לבטל בחלק מהאתרים עד 24 שעות לפני הביקור.
- לילדים מתחת לגיל 18 הכניסה בחינם.
אישים מפורסמים שקבורים בו
בשנת 1791, במהלך המהפכה הצרפתית, החליטה האספה הלאומית להפוך את הפנתיאון למאוזוליאום חילוני שישמש כמקום המנוחה האחרון לאזרחיה הגדולים ביותר של צרפת. מאז, הפנתאון היה מקום הקבורה של מספר דמויות צרפתיות בולטות:
פרנסואה-מארי ארואה (וולטייר)
הידוע בשם העט שלו וולטייר, היה סופר, היסטוריון ופילוסוף צרפתי מהנאורות. הוא נקבר בפנתיאון בשנת 1791, והפך לאדם הראשון שנקבר שם.
ז’אן ז’אק רוסו
היה פילוסוף, סופר ומלחין שוויצרי, הידוע בעיקר בפילוסופיה הפוליטית שלו, במיוחד ברעיונותיו על תיאוריית האמנה החברתית. הוא נקבר בפנתיאון ב-1794.
ויקטור הוגו
היה משורר, סופר ומחזאי צרפתי שנחשב לאחד מגדולי הסופרים הצרפתים בכל הזמנים. הוא נקבר בפנתיאון ב-1885.
מארי קירי
פיזיקאית וכימאית ילידת פולין, נודעת בעיקר בזכות עבודתה החלוצית בנושא רדיואקטיביות. היא הייתה האישה הראשונה שנקברה בפנתיאון ב-1995, כהוקרה על תרומתה למדע ומעמדה כאייקון פמיניסט.
שאלות תשובות על המקום
ריכזנו עבורכם שאלות מרכזיום של מטיילים באתר ותשובות עליהן:
מה רואים בפנים המבנה?
אתם יכולים לראות את הכיפה הגדולה, הארכיטקטורה המרשימה ומספר רב של פסלים וציורים. יש גם תערוכות ותצוגות שונות המדגישות את ההיסטוריה והמשמעות של הבניין.
כמה זמן כדאי להקדיש למקום?
ביקור טיפוסי לוקח בערך 1-2 שעות, תלוי כמה זמן אתם רוצים להקדיש לחקור את התערוכות וללמוד על ההיסטוריה של הבניין. מומלץ להגיע בשעות הבוקר המוקדמות או כשעתיים לפני הסגירה.
האם צריך להזמין כרטיסים מראש לפנתאון?
מומלץ להזמין כרטיסים מראש, במיוחד בשיא עונת התיירות, כדי למנוע תורים ארוכים בכניסה. בנוסף בהזמנה מראש יש לפעמים מבצעים נוספים.
הכרטיס מעניק גישה לאזורים המרכזיים של הפנתיאון, כולל הקריפטה, התווך והכיפה, שם תוכלו ליהנות מנופים פנורמיים של פריז. יש גם סיורים מודרכים בתוספת תשלום (לא חובה).
איך מגיעים לפנתאון של פריז?
האתר נמצא ברובע הלטיני של פריז, ברובע ה-5. הוא נגיש בקלות באמצעות תחבורה ציבורית, כולל המטרו (קו 10), RER (קו B), ואוטובוס (קווים 21, 27, 38, 82 ו-84). תוכלו גם לקחת מונית או ללכת ברגל אם אתם שוהים באזור סמוך.
מה הן שעות הפתיחה והכתובת?
פתוח בכל ימות השבוע, למעט חגים מסוימים. שעות הפתיחה הן כדלקמן:
- שני עד שישי: 10:00 עד 18:00
- שבת וראשון: 10:00 עד 18:30 הכניסה האחרונה היא 45 דקות לפני שעת הסגירה.
הכתובת של הפנתיאון היא: Place du Panthéon, 75005
מפת הגעה:
חוות דעת טרוול פריז
ארכיטקטורה ותחזוקה
מתאים לילדים
מיקום
תמורה למחיר
סך הכל ניקוד
ללא ספק מדובר באחת מהאטרקציות החובה בעיר. הפנתאון העתיק מציג ארכיטקטורה מרשימה וקבורים בו מפורסמי העיר ומובילי תרבות חשובים, מומלץ מאוד להגיע ולהתרשם.