הפנתאון של פריז, הוא אנדרטה ניאו-קלאסית מפוארת הממוקמת ברובע הלטיני של העיר. נבנה תחילה ככנסייה במאה ה-18, הוא משמש כיום כמאוזוליאום. במדריך מקיף זה, ניקח אתכם למסע בהיסטוריה ובארכיטקטורה של הפנתיאון, נחקור את האנשים הבולטים הקבורים בין חומותיו, ניתן לכם מידע על הזמנת כרטיסים ותשובות לשאלות נפוצות לפני ביקור במקום.
היסטוריה של המקום
הפנתאון של פריז הוזמן על ידי המלך לואי ה-15 בשנת 1755 ככנסייה המוקדשת לסנט ז’נבייב, הקדוש הפטרון של פריז. הכנסייה תוכננה על ידי האדריכל ז’אק-ז’רמן סופלו והושלמה ב-1790, לאחר יותר משלושה עשורים של בנייה. עם זאת, היא נחנכה ככנסייה רק בשנת 1806, בתקופת שלטונו של נפוליאון בונפרטה.
עיצוב ניאו-קלאסי
עיצוב הפנתיאון הושפע מאוד מהתנועה הניאו-קלאסית, שהתאפיינה בשיבה לסגנונות האדריכלות היווניים והרומיים הקלאסיים. הבניין כולל כיפה מסיבית הנתמכת על ידי עמודים קורינתיים ומוקפת פריסטיל של 22 עמודים. החלק החיצוני מעוטר בתבליטים ופסלים המתארים אירועים חשובים בהיסטוריה הצרפתית.
כרטיסים לפנתאון של פריז
הכניסה לפנתאון של פריז עולה כסף במחיר ממוצע של 10-13 יורו, תלוי בעונה. מומלץ להזמין כרטיס מראש על מנת להבטיח את המקום שלכם ולדלג על התורים בכניסה, להלן כמה אופציות טובות להזמנת כרטיסים:
דרך אתר Tiqets יש לנו הנחה נוספת עבורכם של 5% הקלידו קוד קופון: TRAVPARIS
כרטיסים דיגיטליים שמגיעים ישירות למייל, יש להציג בכניסה.
ניתן לבטל בחלק מהאתרים עד 24 שעות לפני הביקור.
לילדים מתחת לגיל 18 הכניסה בחינם.
כתובת: Place du Panthéon, 75005
שעות פתיחה: כל יום מ 10:00-18:00 (עשוי להיות שינוי בשעות בחגים)
אישים מפורסמים שקבורים בו
בשנת 1791, במהלך המהפכה הצרפתית, החליטה האספה הלאומית להפוך את הפנתיאון למאוזוליאום חילוני שישמש כמקום המנוחה האחרון לאזרחיה הגדולים ביותר של צרפת. מאז, הפנתאון היה מקום הקבורה של מספר דמויות צרפתיות בולטות:
פרנסואה-מארי ארואה, הידוע בשם העט שלו וולטייר, היה סופר, היסטוריון ופילוסוף צרפתי מהנאורות. הוא נקבר בפנתיאון בשנת 1791, והפך לאדם הראשון שנקבר שם.
ז’אן ז’אק רוסו היה פילוסוף, סופר ומלחין שוויצרי, הידוע בעיקר בפילוסופיה הפוליטית שלו, במיוחד ברעיונותיו על תיאוריית האמנה החברתית. הוא נקבר בפנתיאון ב-1794.
ויקטור הוגו היה משורר, סופר ומחזאי צרפתי שנחשב לאחד מגדולי הסופרים הצרפתים בכל הזמנים. הוא נקבר בפנתיאון ב-1885.
מארי קירי פיזיקאית וכימאית ילידת פולין, נודעת בעיקר בזכות עבודתה החלוצית בנושא רדיואקטיביות. היא הייתה האישה הראשונה שנקברה בפנתיאון ב-1995, כהוקרה על תרומתה למדע ומעמדה כאייקון פמיניסט.
חסכו זמן עמידה בתורים ושריינו כרטיסים למקום עוד היום:
שאלות תשובות על המקום
ריכזנו עבורכם שאלות מרכזיום של מטיילים באתר ותשובות עליהן:
הפנתיאון הוא בניין ניאו-קלאסי ברובע הלטיני של העיר. נבנה במקור ככנסייה המוקדשת לסנט ז'נבייב, והיא משמשת כיום כמאוזוליאום חילוני המכיל שרידים של אזרחים צרפתים מכובדים רבים.
ביקור טיפוסי לוקח בערך 1-2 שעות, תלוי כמה זמן אתם רוצים להקדיש לחקור את התערוכות וללמוד על ההיסטוריה של הבניין. מומלץ להגיע בשעות הבוקר המוקדמות או כשעתיים לפני הסגירה.
מומלץ להזמין כרטיסים מראש, במיוחד בשיא עונת התיירות, כדי למנוע תורים ארוכים בכניסה. בנוסף בהזמנה מראש יש לפעמים מבצעים נוספים.
הכרטיס מעניק גישה לאזורים המרכזיים של הפנתיאון, כולל הקריפטה, התווך והכיפה, שם תוכלו ליהנות מנופים פנורמיים של פריז. יש גם סיורים מודרכים בתוספת תשלום (לא חובה).
האתר נמצא ברובע הלטיני של פריז, ברובע ה-5. הוא נגיש בקלות באמצעות תחבורה ציבורית, כולל המטרו (קו 10), RER (קו B), ואוטובוס (קווים 21, 27, 38, 82 ו-84). תוכלו גם לקחת מונית או ללכת ברגל אם אתם שוהים באזור סמוך.
מקום סמלי של הבירה. מקום המוקדש לרפובליקה לנשים הגדולות שלה ולגברים הגדולים שלה. ביקור חינם. בלוודר יפהפה עם נוף של 360 מעלות של פריז. בניין מפואר בגודלו ובהיסטוריה שלו. קריפטה יפה. ביקור מרגש ומכבד
כניסה: 13 יורו (עד גיל 25 - חינם).בהחלט שווה את זה.בכניסה לפנתיאון יש כתובת: To Great People - A Grateful Homeland. קבורים כאן 73 אישים מכובד לאומה: מדענים, פוליטיקאים וסופרים. בפנתיאון נחה הפיזיקאית הפולנית המצטיינת, מריה סקלודובסקה-קירי.בשנת 1774, המלך לואי ה-15, שעמד בפני מחלה סופנית, ביקש את סנט ז'נבייב, הפטרונית הראשית של פריז, להתאושש. כאשר חזר לבריאותו, הוא החליט לבנות מקדש המוקדש לקדוש הזה.בשנת 1791 נאסר לקיים בו תפילות והוא הפך למקום קבורה לאנשים גדולים. הבניין איבד שוב ושוב את אופיו הקדוש. לבסוף, בשנת 1885, חולל המקדש וכל הסמלים הנוצריים הוסרו מהפנים.בתוכו נחים אנשים שתרמו תרומה משמעותית בתחומי המדע, הספרות, האמנות, הפוליטיקה והצבא. הנה כמה מהם:ויקטור הוגו, מריה סקלודובסקה-קירי,ז'אן ז'אק רוסו, וולטר, אמיל זולה, לואי ברייל - יוצר מערכת הכתיבה לעיוורים, המכונה אלפבית ברייל.בפנתיאון בפריז ניתן לראות ניסוי מרתק בשם מטוטלת פוקו. ניסוי זה נערך על ידי האסטרונום והפיזיקאי הצרפתי, לאון פוקו. מטוטלת פוקו היא פיר מתכת תלוי על מיתר ארוך שנע במישור אחד, ומראה שכדור הארץ מסתובב. זוהי אחת מיצירות המדע המפורסמות ביותר שהוצגו בפנתיאון. הניסוי הזה מושך אליו המוני מבקרים שיכולים לראות כיצד המטוטלת משנה את מסלולה באיטיות, מה שמעיד על סיבוב כוכב הלכת שלנו.
סוג של מקום מוזר לבקר בו. הבניין בהחלט מרשים ועגול, עם ארכיטקטורה יפה ומעניינת אך מרגיש מעט חסר. המשיכה העיקרית היא ה-mauseluem שמעניין את ההיסטוריה. כל הקברים נראים אותו הדבר מלבד כמה יוצאי דופן ולכן העניין האמיתי הוא בחירת האנשים וההיסטוריה שניתן לקרוא בקונסולות.
אני בהחלט ממליץ על הביקור בפנתיאון, ואם אפשר אני ממליץ על המדריך האודיו, הדבר היחיד הוא שלא היה ברור (במיוחד בקריפטה) לאן כדאי ללכת עם המדריך האודיו, אבל בכל זאת חוויה מעניינת, שם ישנם קברים רבים של אנשים מפורסמים כמו רוסו או מארי קירי וכו'.......
ארכיטקטורה מרשימה. לא נכנסנו פנימה, אבל בהחלט צריך לראות את זה מבחוץ אהבנו גם את בניין הפקולטה למשפטים ממול. בפנים נמצאים קבריהם של שמות כמו ויקטור הוגו ומארי קירי.
מקום מיתי כמובן....אבל עד אז, למרות שכבר עברתי את הכיכר הזו, הבנתי את מילות השיר של ברואל "Place des grands Hommes....נערה תיכון מאחוריי.. .rue souflot" .. .טוב כן, שה....בית הקפה באותו מקום. המנהל נהדרמוסיף את המגע האישי שלו של זרעי קפה קלויים על הקצפת של קפה ליאז' שלי, במינון טוב מאוד אגב...נוף של פוליטכניק. ...קפה בגובה המקום
הפנתיאון הוא המקום שבו קבורים אנשים בולטים בצרפת. הכתובת על האפריז של הפנתיאון "לאנשים גדולים - מולדת אסירת תודה". בניין הפנתיאון נבנה במקור כמקדש הקדוש ז'נבייב, וניתן לראות ציורים של סצנות מחיי ג'נבייב הקדוש בתוך המקדש. ניתן לראות גם את מטוטלת פוקו, המדגימה את הסיבוב היומיומי של כדור הארץ. ומיצבי אמנות בנושא "לא למלחמה!" מקום משמעותי מאוד לכבד את זכרם ותרומתם העצומה של יוצאי צרפת מצטיינים! הכניסה הייתה חופשית, מספר רב של אנשים המתין כ-30 דקות. הקפד לבקר במקום החשוב הזה עבור צרפת!
הפנתיאון הוא אחד ממקומות התיירות (וההיסטוריים) שחובה לראות בפריז. כנסו פנימה ותראו את הקברים של כמעט כל פריזאי מפורסם...בניין פנטסטי ששווה ביקור של שעתיים... ממליץ
בניין יפה מאוד, במיוחד בפנים. גובהו של הפנתיאון מרשים. ציורי הקיר וכל הפרטים של התבליטים יפים מאוד. הכניסה עולה 5 אירו ולא הייתה לנו הרבה המתנה. זה היה במהלך השבוע.עם ג'ון עשינו מחבואים בכיכר הפנתיאון בערב וזה לא היה רע בכלל, היו הרבה מקומות מסתור. אבל ג'ון עדיין צריך להשתפר במשחק הזה. (ג'ון אתה מבאס...אבל אני אוהב אותך)
הפנתיאון המלכותי. הקפד לקרוא את ההיסטוריה לאחר או לפני הביקור, פסלים מדהימים המספרים על רגעים חשובים בחייה של צרפת. בניין ללא חלונות, כיפה גדולה עליה תלויה מטוטלת המוכיחה את סיבוב כדור הארץ סביב צירו. למטה יש קריפטה שבה נח אפרם של מצטיינים בצרפת, ויקטור הוגו, אלכסנדר דיומא ומפקדים גדולים. למעשה, ניתן לאתר שם כ-300 איש, אך כעת יש כ-80. אני ממליץ לכם בחום! קנינו כרטיסים דרך בוקינג, הוצאנו הנחה של 40 €, ולדעתי רק 12 € לאדם)
חובה לכת טיול בפריז. מונומנט אדיר ממדים שמראה את העוצמה של צרפת והאזרחים שלה, ההסטוריה המפוארת ורווית המלחמות.משיק לרחוב השנז אליזה.אפשר לעלות בתשלום לגג במבנה, לא חייב.יש מעבר תת קרקעי כדי להגיע קרוב למונומנט עצמו, ללא נגישות לנכים. ללא שירותים.
תצפית מדהימה על פריז 360 מעלות רואים את כל העיר. בפנים ציורי קיר יפים מאוד. בפנתיאון קבורים מארי קירי, פייר קירי, ויקטור הוגו ועוד רבים נוספים. יש במקום הסברים באנגלית על חייהם ופועלם של האנשים שזכו לכבוד להיקבר שם.הביקור היה מאוד מעניין והנוף מלמעלה שווה בהחלט את התשלום הנוסף של 1.5 יורו לעלייה לתצפית.
מפת הגעה:
4.8/5 - 11 הצבעות
חוות דעת טרוול פריז
ארכיטקטורה ותחזוקה
מתאים לילדים
מיקום
תמורה למחיר
סך הכל ניקוד
ללא ספק מדובר באחת מהאטרקציות החובה בעיר. הפנתאון העתיק מציג ארכיטקטורה מרשימה וקבורים בו מפורסמי העיר ומובילי תרבות חשובים, מומלץ מאוד להגיע ולהתרשם.